ၾကက္သြန္ျဖဴတြင္ အက္ စ တာ (ester)  အုပ္စု  ဝင္ ျဒပ္ေပါင္း  ၁၃ မ်ိဳး၊     အမိုင္ႏို အက္စစ္ ၉မ်ိဳး၊  တိုင္ေတနီ ယမ္အုပ္စု ဝင္ ျဒပ္ေပါင္း ၈ မ်ိဳး၊  ဂလူ႕ကို႔ဆိုက္ (glucoside)  အုပ္စုဝင္ျဒပ္ေပါင္း ၁၂ မ်ိဳး၊       အင္ဇိုင္း  ၁၁ မ်ိဳး၊ ဆာလ္ဖာ၊  ဘန္ဇင္းဆီ၊ သြပ္ဓာတ္စသည္တို႔       ပါဝင္၏။ 
  ႏွလံုးေသြးခဲျခင္း ေသြးေၾကာ ႏွလံုးဆီသို႔ ေအာက္ဆီဂ်င္  လံုေလာက္စြာ   မရရွိသည့္  ေရာဂါမ်ား အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို တစ္ေန႔  လွ်င္ ၁ က်ပ္သားခန္   ႔ျပဳတ္စားပါက သက္သာ ေပ်ာက္ကင္းႏိုင္သည္။       အစိမ္းအတိုင္း စားပါက   အစာအိမ္ေရာဂါ ရႏိုင္သျဖင့္ သတိႏွင့္       ဆင္ျခင္ပါေလ။ အကယ္၍ ႏွလံုး   ၾကြက္သား ပုပ္သည့္ (Myocardial Infarct) ေရာဂါကိုေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴျဖင့္   ကုသေပ်ာက္ကင္း       ႏိုင္စြမ္းမရွိဟု သိရသည္။] 
No comments:
Post a Comment